kapj rá FEHOVA 4.jpg  Kapj rá FEHOVA 2.jpg

 

Látványkonyhával, receptfüzetekkel, helyszíni játékokkal és gyermekfoglalkoztatóval várja az érdeklődőket a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány standja a 2019. február 7-10. között megrendezett Fegyver, horgászat, vadászat (FEHOVA) nemzetközi kiállításon. Az esemény keretében a megjelenésről, valamint a „Kapj rá!” 2019-es programjairól tartottak sajtótájékoztatót a kampány szervezői.

A magyarok az európai átlaghoz viszonyítva nagyon kevés, mindössze évi 6 kg halat fogyasztanak fejenként. Portugáliában ez az arány több mint 50 kg, de az európai átlag is 11 kg körül van.  A „Kapj rá!” elnevezésű, 2023-ig tartó halfogyasztást ösztönző kampány éppen ezért azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet arra: a hal változatosan elkészíthető, egészséges, vitamindús élelmiszer, amelyet hetente több alkalommal is érdemes fogyasztani.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója, Ondré Péter a FEHOVA Kiállításon megrendezett „Kapj rá!” sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy a „Kapj rá!” standján szakember segítségével minden nap 10:30-tól és 14.00 órától látványkonyha keretében is bemutatják a különféle halfajták feldolgozásának és elkészítésének módjait. Eközben pedig a profik által készített halas különlegességek kóstoltatásával, a különféle ízvilágú halfajták és receptek sokaságával ismertetik meg a látogatókat. A kóstoltatásokat tematikus halnapok jegyében szervezik - tette hozzá Ondré Péter -, így az első napon kínált busa és harcsa falatok után, amur és pisztráng, szombaton harcsa és süllő, vasárnap pedig ponty és busa ételek kerülnek a terítékre. 

A „Kapj rá!” standon gyermeksarokkal és animátorral várják a 3-12 év közötti gyermekeket, akik a helyszínen többek között gyermekfilmeket nézhetnek, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt - mondta az ügyvezető igazgató megjegyezve, hogy ez alkalommal is lesz a nagyobbaknak figyelemfelkeltő kerék pörgetős kvízjáték, ahol a legügyesebbek „Kapj rá!” ajándékokat és reklámtárgyakat nyerhetnek.

A 2023-ig tartó halfogyasztást ösztönző kampány az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság, mint a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program (MAHOP) Irányító Hatósága és az Agrármarketing Centrum közreműködésével valósul meg. Ondré Péter arra is emlékeztetett, hogy a kampány üzenetei tavaly összességében 35 állomásból álló rendezvénysorozaton, több mint 1,5 millió emberhez jutottak el. A tavalyi médiakampány hatására pedig közel 3,5 millió ember találkozott a „Kapj rá!” hirdetéseivel.

 

Az ügyvezető igazgató hozzátette: a „Kapj rá!” promóciója 2019-ben többek között Debrecenben a Farmer Expón és Budapesten, az Adventi Vásáron lesz jelen, de hogy ezen kívül mikor és hol találkozhatnak az érdeklődők a „Kapj rá!” standokkal, az a www.kapjra.hu honlapon lesz nyomon követhető.

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) piacszervezésért és közösségi marketingért felelős elnökségi tagja a sajtótájékoztatón ráerősített Ondré Péter szavaira: a szakember szerint jóval több halat kellene fogyasztanunk, hiszen egészségre gyakorolt hatásai megkérdőjelezhetetlenek. Lévai Ferenc elmondta: a „Kapj rá!” kampány pozitív hatásai ugyan kezdenek megmutatkozni, hiszen nagyon sokan a kampány állomásain ismernek meg új elkészítési praktikákat, vagy találkoznak eddig nem ismert, ízletes halfajtákkal, de még több évre és intenzív jelenlétre lesz szükség ahhoz, hogy a halfogyasztásban valódi növekedést lehessen tapasztalni hazánkban.

A halágazat helyzetével kapcsolatban Lévai Ferenc elmondta: az ágazat szerkezeti átalakítása folyamatosan zajlik, egyre több az értékes ragadozó hal, növekszik az intenzív telepek termelése – például afrikai harcsából és a tokhalból. Öt év alatt 200 fővel többen dolgoznak a halágazatban, ami jelentős létszámnövekedésnek mondható, így jelenleg közel 1300 ember foglalkozik haltermeléssel.

A „Kapj rá!” 42 négyzetméteres standját a FEHOVA Kiállítás G pavilonjának G37-es standszámán találhatják meg a látogatók.

 

hirdetés

Kormányablak hírek

A hírcsatorna nem található.

A Budapest rovat további hírei

Összesen 18 gazdasági megállapodást írt alá Magyarország és Kína a két ország csúcstalálkozóján. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: történelmi jelentőségű Hszi Csin-ping...
Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát – tájékoztatta az MTI-t...
„A két ország immár hetvenöt éve kitartó, szívvel-lélekkel elkötelezett barátja egymásnak. A diplomáciai kapcsolatok felvételének eredeti szellemében a két fél mindig tiszteletben tartotta és...
Magyarország és Örményország nagykövetséget nyit egymás fővárosában, ez újabb fontos lépés a két ország között sokat javuló viszonyban a diplomáciai kapcsolatok másfél évvel ezelőtti helyreállítása...
Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt áldozataira emlékező, 20. alkalommal megrendezett séta résztvevői a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvar előtti térre...
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2023/2024-es tanév érettségi vizsgaidőszaka. A következő hetekben 1161 helyszínen várhatóan több mint 112 700-an...
A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a tiszta forrásból megtermelt energia termelésében és tárolásában. Az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozásának...
Az egészségügyi adatvagyon kezeléséhez szükséges informatikai fejlesztésekre hétmilliárd forint vissza nem térítendő forráshoz jut az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) – közölte az intézmény...
A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik pénteken a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka – közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel.
Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a...

A címlapról

Összesen 18 gazdasági megállapodást írt alá Magyarország és Kína a...
Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a...
„A két ország immár hetvenöt éve kitartó, szívvel-lélekkel...
Magyarország és Örményország nagykövetséget nyit egymás fővárosában,...
Megtartották az Élet menetét vasárnap, Budapesten. A holokauszt...
Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival...

Könyvajánló

Dr. Szántó Szilvia, a Budapesti Gazdasági Egyetem mentálhigiénés tanácsadója egy háromrészes regény után (Nárcisz-trilógia), idén elkészült a történethez tartozó terápiás könyvvel is, ami segít azoknak, akik a regény főszereplőjéhez hasonlóan átéltek érzelmi vagy más típusú bántalmazást.
„Az elmúlt 500 évben azok a nemzetek emelkedtek fel, amelyek a pénzt tőkévé alakították, feltaláltak és bevezettek új technológiákat, a társadalom széles rétegeinek adtak tudást, és teret adtak a tehetségek érvényesülésének” – többek között erre hívja fel a figyelmet legújabb kötetében Matolcsy György, majd hangsúlyozza: „A múlt sikerei azonban nem adnak pontos iránytűt, mert a történelem, benne a gazdaság törvényei döntő pontokon megváltoztak. Azokat érdemes követni, akik már a jövőből hozzák előre a működésüket, és már korunk gondolati forradalmára, ezen belül a fenntartható közgazdaság törvényeire építik működésüket.”
Megjelent a Pallas Athéné Könyvkiadó legújabb kiadványa.
A legnagyobb és legkomplexebb iparág az emberiség történetében.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

A gyorsabb áthaladás ILLÚZIÓJÁNAK érdekében, kérjük fáradjanak az önkiszolgáló kasszákhoz!
Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Úgy érzed, hogy sok probléma nyomja a vállad? Olyan nehézségekkel küzdesz, amit senki nem ért meg? Úgy gondolod, hogy egyedül vagy ezekkel a gondokkal?
Több mint 7 évtizeden át volt Kispest lakosa a jeles tanárember, Pataki Gyula.
A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.